Beursgang Bol.com: Volgens Ahold-CEO is het nog te vroeg

HHenk 9 augustus 2023 10:42

Ahold-CEO Frans Muller geeft aan dat het te vroeg is voor een beursgang voor Bol.com, ondanks dat de plannen niet van tafel zijn. Muller bevestigde dit in een interview op Bloomberg TV.

Te vroeg voor beursgang Bol.com

Frans Muller, de CEO van Ahold Delhaize, heeft tijdens een recent interview op Bloomberg TV aangegeven dat het nog te vroeg is om te denken aan een beursgang voor Bol.com. Ondanks dat Bol.com een groei van 10,5% laat zien, vindt Muller het, gegeven het huidige IPO-klimaat, niet het juiste moment om een dergelijke stap te overwegen. Dit betekent echter niet dat de plannen volledig van tafel zijn. De toekomst van Bol.com op de beurs blijft een open mogelijkheid.

Tevredenheid over groei Bol.com

Ondanks zijn aarzelingen over een mogelijke beursgang, toonde Muller zich tevreden met de prestaties van Bol.com. Hij benadrukte de groei van 10,5% die Bol.com momenteel laat zien. Dit is een sterk teken dat het bedrijf op de goede weg is en dat het potentieel heeft om in de toekomst nog succesvoller te worden. Hoewel een beursgang op dit moment niet aan de orde is, kunnen de sterke prestaties van Bol.com in de toekomst tot een dergelijke stap leiden.

Muller gaf verder aan dat het bedrijf bereid is om terug te komen op de markt als het IPO-klimaat gunstiger is. Dit geeft aan dat Ahold Delhaize de mogelijkheid van een beursgang voor Bol.com nog niet volledig heeft uitgesloten. Het huidige klimaat wordt door Muller als niet optimaal beschouwd, maar dit kan in de toekomst veranderen. Ahold Delhaize blijft de situatie op de markt volgen en zal op het juiste moment een beslissing nemen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.