Beursexperts tonen optimisme voor augustus, met ASML aan de top

HHenk 8 augustus 2023 12:52

Volgens de maandelijkse Beursenquête van Cardano zien beursexperts ASML als grootste favoriet voor augustus, na een relatief zwakke performance van het aandeel in juli. De beleggingsprofessionals lijken deze maand optimistischer te zijn, met een groeiend aantal dat een stijging van de AEX-index verwacht.

ASML is favoriet bij beleggingsexperts

ASML heeft deze maand de voorkeur van beleggingsexperts gekregen. Dit komt na een maand juli waarin het aandeel achterbleef. Volgens de maandelijkse Beursenquête van Corné van Zeijl van Cardano, verwachten experts dat ASML zich in augustus zal herstellen. Het is echter belangrijk om op te merken dat beursexpertises geen garantie zijn voor toekomstige prestaties, en beleggers zouden hun due diligence moeten doen voordat ze beslissingen nemen op basis van deze informatie.

De stemming onder beleggingsexperts is voor deze maand positief, met 28,6% die verwacht dat de AEX-index zal stijgen. Dit is een lichte stijging ten opzichte van vorige maand. Het is interessant om te zien dat het sentiment onder experts deze maand positief is, ondanks de recente volatiliteit op de markten. Dit zou kunnen duiden op een groeiend vertrouwen in de economische vooruitzichten, of op een overtuiging dat de recente marktvolatiliteit tijdelijk is.

Opvallend is dat particuliere beleggers volgens een meting van het Nationale Beleggerssentiment door IEX optimistischer zijn dan beleggingsexperts. Maar liefst 42,5% van de particuliere beleggers verwacht dat de AEX-index deze maand zal stijgen, vergeleken met 28,6% van de beleggingsexperts. Dit verschil in sentiment kan te maken hebben met verschillende factoren, waaronder verschillen in risicotolerantie, investeringshorizon en toegang tot informatie.

ASMI en ING waren de uitblinkers

Wat betreft de prestaties van de afgelopen maand, heeft ASMI de verwachtingen van de beleggingsexperts overtroffen met een stijging van 11,4%. Ook ING heeft met een koerswinst van 7,6% de verwachtingen waargemaakt. Het is belangrijk om op te merken dat historische prestaties geen garantie zijn voor toekomstige resultaten, en beleggers zouden hun eigen onderzoek moeten doen voordat ze beslissingen nemen op basis van deze informatie.

Randstad is minst populair bij experts

Voor augustus wordt Randstad het minst favoriet gevonden door de beursexperts. Dit komt na een onverwachte koersstijging in de afgelopen maand. Deze trend kan erop wijzen dat experts verwachten dat de koers van Randstad zal corrigeren na de recente stijging. Echter, net als bij alle beleggingen, is het belangrijk dat beleggers hun eigen onderzoek doen en niet volledig vertrouwen op de mening van experts.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.