Beursactiviteit NN tijdelijk onderbroken na streng oordeel over woekerpolissen

HHenk 27 september 2023 11:13

De handel in NN-aandelen werd tijdelijk gestaakt na een strenge uitspraak van de rechter over woekerpolissen. De rechter oordeelde dat NN in het verleden te vaag was over de kosten van dergelijke polissen. Dit verhoogt de kans op aanzienlijke schadeclaims van gedupeerden.

Handel NN-aandelen tijdelijk gestopt

De rechter heeft NN, vroeger bekend als Nationale-Nederlanden, berispt over de manier waarop het bedrijf omging met woekerpolissen. Dit leidde tot een stevige val van het aandeel op de Amsterdamse beurs en een tijdelijke stopzetting van de handel. De rechterlijke uitspraak zorgde voor veel onrust onder beleggers en plaatste een donkere wolk boven de toekomst van het bedrijf.

NN bekritiseerd over onduidelijkheid woekerpolissen

De rechtbank in Den Haag heeft geoordeeld dat NN niet transparant was over de kosten van woekerpolissen die in het verleden door honderdduizenden klanten zijn afgesloten. De rechter was van mening dat de financiële dienstverlener duidelijker had moeten zijn over de risico's en kosten van deze beleggingsproducten. Dit oordeel introduceert een nieuw niveau van verantwoordelijkheid voor financiële instellingen.

Grotere kans op schadeclaims

Deze uitspraak vergroot de kans dat gedupeerden een flinke schadeclaim indienen. Het geschil over woekerpolissen sleept al een tijdje aan en dit recente vonnis heeft het potentieel om de zaken aanzienlijk te veranderen. Gedupeerden kunnen hiermee hun kans zien om compensatie te eisen voor de verliezen die zij hebben geleden.

Ondanks het harde oordeel van de rechter, heeft NN aangegeven dat het bedrijf zal doorvechten bij de Hoge Raad. Voorlopig is NN niet van plan om in te gaan op de eisen van de claimstichting. Dit betekent dat de strijd nog verre van voorbij is en de uitkomst nog steeds onzeker is.

De uitspraak van de rechter heeft bij beleggers tot grote ontevredenheid geleid. Het aandeel NN daalde in korte tijd met 14 procent, wat resulteerde in een tijdelijke stopzetting van de handel. Dit illustreert dat de financiële gevolgen van deze zaak al voelbaar zijn op de beurs.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.