Berenberg verhoogt koersdoel voor ING: Wat betekent dit?

HHenk 4 augustus 2023 08:42

De Duitse privébank Berenberg heeft haar koersdoel voor ING verhoogd van €16,50 naar €17,00, terwijl de koopaanbeveling ongewijzigd blijft. ING's kostenverlaging en verbeterende vooruitzichten spelen een grote rol in deze beslissing. Wat betekent dit voor beleggers in het Nederlandse bankconcern?

Berenberg verhoogt koersdoel ING

Berenberg, de Duitse privébank, heeft een positieve stap gezet voor ING door haar koersdoel te verhogen van €16,50 naar €17,00. De koopaanbeveling blijft echter onveranderd. Dit toont aan dat Berenberg nog steeds vertrouwen heeft in de toekomstige prestaties van ING op de beurs, ondanks enige volatiliteit in de markt.

Kostenverlaging en verbeterende vooruitzichten bij ING

Eén van de belangrijkste factoren die bijdroegen aan Berenberg's beslissing was de daling van de kosten bij ING. Deze kostenverlaging, gecombineerd met de verbeterende vooruitzichten van het bedrijf, heeft ertoe geleid dat Berenberg de bank een hoger koersdoel heeft gegeven. Dit toont aan dat het beheer van de kosten essentieel is voor de waardering van een bedrijf op de beurs.

Winsttaxaties ING verhoogd door Berenberg

Hugh Moorhead, analist bij Berenberg, heeft zijn winsttaxaties voor ING dit jaar met 12% verhoogd. De reden hiervoor zijn de hogere inkomsten en lagere voorzieningen voor kredietverliezen. Dit wijst op het feit dat ING in een sterke financiële positie verkeert, wat goed nieuws is voor beleggers.

ING is momenteel bezig met een aanzienlijke aandeleninkoop, waarbij ze voor €1,5 miljard aan eigen aandelen inkopen. Berenberg voorspelt dat ING bij de aankondiging van de cijfers over het derde kwartaal zal laten weten nog eens €1,5 miljard aan eigen aandelen te zullen inkopen. Dit is een teken van vertrouwen in de eigen onderneming en kan een positieve uitwerking hebben op de aandelenkoers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.