Bereidt Bitcoin zich voor op een grote prijsschommeling?

HHenk 31 juli 2023 22:31

Volgens Material Indicators, een bedrijf dat prijsvoorspellingen voor cryptocurrency maakt, is er een toenemende aandacht voor de 'kritieke zone' van $29.500 in de Bitcoin markt. Dit gebied wordt steeds vaker gezien als een trigger voor verkooporders, wat een significante prijsschommeling kan veroorzaken.

De kritieke zone van $29.500

Material Indicators, een bedrijf gespecialiseerd in cryptocurrency prijsvoorspellingen, waarschuwt beleggers voor de 'kritieke zone' van $29.500. Deze prijs wordt steeds vaker gezien als een trigger voor verkooporders. Het toenemende volume van orders rond dit prijspunt kan een aanzienlijke invloed hebben op de markt, vooral als de dreiging van een verkooptrigger werkelijkheid wordt.

Bij het maken van hun voorspellingen, gebruikt Material Indicators voornamelijk de 50-daagse voortschrijdend gemiddelde (50 MDA) en 100-daagse voortschrijdend gemiddelde (100 MDA) – twee veelgebruikte indicatoren in technische analyse. Deze indicatoren helpen bij het identificeren van trends en patronen door marktgeluid te verminderen. Een opwaartse trend kan pas starten als het 50 MDA gedurende meerdere maanden boven de 100 MDA ligt, wat momenteel nog niet het geval is.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.