Belemmeringen voor Bitcoin: De Twee Factoren die de Koers in Bedwang Houden

CChristiaan 19 augustus 2023 11:21

Jurriën Timmer, hoofd van de macro-afdeling bij Fidelity Investments, waarschuwt voor twee factoren die de groei van de Bitcoin koers kunnen remmen. Zowel de reële rente als de adoptiecurve van Bitcoin spelen hierin een cruciale rol.

Reële rente en adoptiecurve bepalen koers

Volgens Timmer, het hoofd van de macro-afdeling bij Fidelity Investments, zijn er twee belangrijke factoren die de koers van Bitcoin kunnen beïnvloeden. Enerzijds is er de reële rente. Als deze op 2 procent blijft, dan lijkt het opwaartse potentieel van Bitcoin beperkt. Anderzijds is er de adoptiecurve van Bitcoin. Als deze blijft groeien in lijn met die van het internet, dan zou het opwaartse potentieel ook ingeperkt kunnen worden. Dit betekent niet per se dat Bitcoin geen toekomst heeft, maar het betekent wel dat de groei wellicht niet zo snel zal gaan als sommigen hopen.

Voorspellingen en renteschommelingen

Timmer's analyse suggereert een vrij bescheiden voorspelling voor de koers van Bitcoin in de nabije toekomst. Als de huidige trends zich voortzetten, voorspelt Timmer een koers van slechts 45.616 dollar tegen het einde van volgend jaar. Dit lijkt misschien niet veel, maar het is belangrijk om te bedenken dat de situatie snel kan veranderen. Als de rentes bijvoorbeeld dalen, dan zou de koers van Bitcoin potentieel kunnen stijgen naar 96.210 dollar tegen het einde van 2024.

Mogelijke overwaardering van Bitcoin

Timmer suggereert ook dat Bitcoin momenteel overgewaardeerd kan zijn. Deze overwaardering kan te wijten zijn aan de twee eerder genoemde factoren: de reële rente en de adoptiecurve van Bitcoin. Als deze trends zich voortzetten, dan zou de koers van Bitcoin wellicht kunnen dalen tot 20.933 dollar. Dit is uiteraard slechts een voorspelling en de werkelijkheid kan altijd anders uitpakken. Het blijft belangrijk om voorzichtig te zijn bij het investeren in cryptovaluta en te zorgen dat je goed geïnformeerd bent.

Ondanks zijn voorzichtige voorspellingen, ziet Timmer nog steeds potentieel in Bitcoin. Als de adoptiecurve van Bitcoin blijft groeien - zoals dat bij het internet ook gebeurde - dan zou Bitcoin tegen het einde van 2024 kunnen terugkeren naar zijn oude all-time high van 68.992 dollar. Dit zou natuurlijk een aanzienlijke stijging betekenen ten opzichte van de huidige koers. Maar zoals altijd geldt bij financiële voorspellingen, is niets zeker en blijft het belangrijk om je verstand te gebruiken bij investeringen.

Op dit moment handelt Bitcoin op 25.847 dollar. Dit betekent dat het vertrouwen in de digitale munt op dit moment enigszins is afgenomen. Of dit een tijdelijke dip is of een indicatie van een langdurigere trend, is nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat de markt van cryptovaluta volatiel is en dat veranderingen snel kunnen optreden. Het blijft daarom noodzakelijk om de markt goed in de gaten te houden en beslissingen te baseren op betrouwbare informatie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.