Beleggers trekken zich massaal terug uit crypto: Is het vertrouwen zoek?

CChristiaan 18 augustus 2023 16:42

In een schokkende beweging verliezen beleggers massaal hun vertrouwen in de cryptomarkt, wat resulteert in een uitstroom van $1,3 miljard. De rode cijfers op de aandelenmarkt en het gebrek aan positief nieuws lijken hierbij een cruciale rol te spelen.

Correlatie aandelenmarkt en cryptomarkt

De weerspiegeling van rode cijfers op zowel de aandelen- als de cryptomarkt illustreert de sterke correlatie tussen deze twee. Wanneer het sentiment op de aandelenmarkt negatief blijft, wijst dit meestal op een mogelijke verdere daling van de cryptocurrency-prijzen. Ter illustratie: de prominente Amerikaanse S&P 500-beurs onderging een verlies van meer dan 4% in de afgelopen maand, terwijl de NASDAQ zelfs met 7,22% daalde. De totale cryptomarkt is in dezelfde tijdsspanne met ongeveer 11% gedaald.

Huidige dip versus zomerse hoogconjunctuur

De huidige daling van de cryptomarkt staat in schril contrast met de positieve prestaties die we in juni en juli zagen. Tijdens deze periode kreeg de markt een boost door optimistisch nieuws over de lancering van een Bitcoin ETF en ontwikkelingen in de Ripple-rechtszaak. Het lijkt er echter op dat veel beleggers de impact van deze gebeurtenissen wat te rooskleurig hebben ingeschat. Door een gebrek aan voortdurend positief nieuws neemt de nervositeit onder investeerders toe, wat leidt tot een verminderde betrokkenheid in de cryptomarkt.

Voor diegenen die graag de cryptowereld willen betreden, hebben we fantastisch nieuws! Dankzij een exclusieve deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto-beurzen in Europa, kunnen onze lezers profiteren van een unieke aanbieding. Door je aan te melden bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen €10 gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste €10.000 aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.