Barclays adviseert koop van Adyen-aandelen

CChristiaan 27 september 2023 11:02

Volgens Barclays is het nu het juiste moment om Adyen-aandelen te kopen, ondanks de recente daling van het koersdoel. De bank heeft het advies voor Adyen verhoogd van Gelijkgewogen naar Overwogen.

Advieswijziging en koersdoelverlaging door Barclays

Barclays heeft haar beleggingsadvies voor het aandeel Adyen bijgesteld. Voorheen had de bank een 'Gelijkgewogen' advies voor Adyen, nu is dat verhoogd naar 'Overwogen'. Dit betekent dat de bank gelooft dat het aandeel beter zal presteren dan de markt. Echter, er is een belangrijke kanttekening: het koersdoel is tegelijkertijd gedaald van 1.150 naar 900 euro. Dit kan gezien worden als een aanduiding dat Barclays verwacht dat de aandelenprijs op korte termijn kan dalen, maar op de lange termijn een goede belegging zal zijn.

Barclays blijft positief over de toekomstige groeimogelijkheden van Adyen. De bank beschouwt het bedrijf als de beste speler in de sector. Dit is een belangrijke stempel van goedkeuring, gezien Barclays' invloed in de financiële wereld. Adyen's sterke positie in de sector en de groeimogelijkheden maken het aantrekkelijk voor beleggers die op zoek zijn naar aandelen met een hoge groeipotentie.

Aandeel Adyen stijgt ondanks koersdoelverlaging

Ondanks de verlaging van het koersdoel door Barclays, ging het aandeel Adyen omhoog. Het noteerde woensdag 7,7 procent hoger op de Amsterdamse beurs, ook bekend als het Damrak. Dit toont aan dat de markt positief reageerde op het advies van Barclays en de toekomstige groeimogelijkheden van Adyen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.