Bankklanten van ABN, SNS en ASN krijgen te maken met hogere kosten

HHenk 16 oktober 2023 14:47

Bankklanten van ABN, SNS en ASN zullen binnenkort meer moeten betalen voor hun bankrekening en bijbehorende pinpas. De banken hebben de tarieven aanzienlijk verhoogd, iets dat volgens hen nodig is om bankieren 'veiliger, makkelijker en sneller' te maken.

Aanzienlijke tariefverhoging bij ABN, SNS en ASN

Klanten van ABN Amro, SNS en ASN zullen binnenkort meer moeten betalen voor hun bankrekening en bijbehorende pinpas. De banken hebben aangekondigd de tarieven flink te zullen verhogen. Bij ASN en SNS, beide merken van de Volksbank, gaan de tarieven al vanaf 1 november omhoog. Bij ASN betekent dit een verhoging van 23 procent, bij SNS bijna 16 procent. ABN Amro verhoogt de tarieven op 1 januari, met 10 procent.

ABN wijdt tariefverhoging aan bestrijding financiële criminaliteit

ABN Amro geeft aan dat de nieuwe verhoging nodig is om bankieren 'veiliger, makkelijker en sneller' te maken. De bank besteedt veel tijd en geld aan het voorkomen van financiële criminaliteit. Bij de Consumentenbond ontvangen ze echter veel klachten over het verminderen van de service terwijl er meer voor betaald moet worden.

Onzekerheid over tariefverhoging bij ING en Rabobank

Het is niet duidelijk of de twee andere grote banken in Nederland, ING en Rabobank, hun tarieven ook zullen verhogen. ING heeft aangegeven dat een verhoging 'nu niet aan de orde' is, terwijl Rabobank er niets over wil zeggen. Eerdere tariefverhogingen bij deze banken waren respectievelijk 42 procent en 31 procent.

Na een aantal magere jaren voor de banken vanwege de lage rente, gaat het dankzij het ECB-beleid om de inflatie in bedwang te krijgen weer goed met financiële instellingen. ABN Amro, ING en Rabobank hebben in het afgelopen kwartaal aanzienlijke winsten geboekt dankzij de recordhoogte van de ECB-rente.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.