Bank of Ireland's technische storing is een kortstondige jackpot voor Ierse klanten

HHenk 19 augustus 2023 18:41

Een technische storing bij de Bank of Ireland stelde klanten in staat om geld op te nemen zonder saldo, wat leidde tot een run op geldautomaten in heel Ierland. De storing werd echter snel verholpen en alle opnames werden als afschrijvingen op de rekeningen gemarkeerd.

Technische storing in Bank of Ireland

In een bizarre wending kregen klanten van de Bank of Ireland tijdelijk de kans om zichzelf te verrijken als gevolg van een technische storing. Klanten konden tot €1.000 opnemen zonder saldo op hun rekening te hebben. Dit nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje op social media, waardoor grote menigten zich snel bij de geldautomaten verzamelden om van de storing te profiteren.

De situatie escaleerde toen steeds meer mensen op de hoogte raakten van de storing en massaal naar de geldautomaten raceten. De politie moest uiteindelijk ingrijpen om de geldautomaten te bewaken, aangezien de rijen voor de automaten snel groeiden. Het was een ongebruikelijke situatie waarin bankautomaten tijdelijk als gratis geldmachines dienden.

'Gratis geld' wordt afschrijving

De Bank of Ireland heeft zijn excuses aangeboden voor de storing en heeft aangegeven dat alle opnames die tijdens de storing zijn gedaan, als afschrijvingen op de rekeningen van klanten zullen worden gemarkeerd. Dit betekent dat klanten die geld hadden opgenomen zonder het daadwerkelijk op hun rekening te hebben, uiteindelijk toch het opgenomen bedrag zullen moeten terugbetalen. Het zogenaamde 'gratis geld' was dus maar van korte duur.

Hulp voor klanten in financiële problemen

Voor klanten die door het opnemen van geld tijdens de storing in financiële problemen zijn gekomen, heeft de Bank of Ireland hulp aangeboden. Het is echter een herinnering dat het te mooi om waar te zijn lijkt, waarschijnlijk ook zo is. Geld uit de muur trekken zonder saldo op je rekening is niet zonder gevolgen, zelfs niet als er sprake is van een storing bij de bank.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.