Bank of America ziet groeipotentieel in RELX en verhoogt koersdoel

CChristiaan 13 september 2023 07:32

Bank of America heeft het koersdoel voor RELX opgeschroefd na een positieve analyse van de Risk-divisie van het bedrijf. De Amerikaanse bank ziet een significant groeipotentieel in deze divisie dankzij de rol van geavanceerde AI en groei van digitale transacties.

Koersdoel RELX opgeschroefd door Bank of America

De Amerikaanse bank Bank of America heeft het koersdoel voor RELX, een informatie- en analysebedrijf, naar boven bijgesteld. De nieuwe koers is vastgesteld op 32,00 Britse pond, een stijging van 1,20 pond ten opzichte van het vorige koersdoel. Bank of America handhaaft daarnaast het koopadvies voor het aandeel.

Generatieve AI speelt cruciale rol in RELX's Risk Divisie

De analisten van Bank of America zijn bijzonder positief over de rol die generatieve AI kan spelen in de Risk-divisie van RELX. Deze divisie is goed voor ongeveer 34% van de omzet van RELX en 40% van de voorspelde winstgroei in de komende vier jaar. De AI-toepassingen binnen deze divisie kunnen naar verwachting een significant effect hebben op de toekomstige prestaties van het bedrijf.

Langdurig groeiverhaal voor RELX volgens Bank of America

Volgens de analisten van Bank of America kan RELX een langdurig groeiverhaal verwachten. Ze voorspellen dat het bedrijf de kans heeft om zijn omzet meer dan te verdubbelen in de komende vijftien jaar. Dit is gebaseerd op een verwachte jaarlijkse groei van 7 tot 8 procent. Dit zou RELX tot een zeer waardevolle speler op de markt kunnen maken.

De toenemende prevalentie van digitale transacties en cyberfraude draagt bij aan de groei van de markt waarin RELX opereert. Een jaarlijkse groeipercentage van 7 procent wordt verwacht, wat gunstig is voor het bedrijf. De groeiende trend van digitalisering in verschillende sectoren versterkt de vraag naar de diensten van RELX.

Het aandeel RELX sloot dinsdag op de Amsterdamse beurs op 31,63 euro. In Londen, waar het bedrijf ook genoteerd is, sloot het aandeel op 27,18 pond. De prijs van het aandeel wordt nauwlettend in de gaten gehouden door beleggers, gezien de recente positieve berichtgeving van Bank of America.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.