Azerion past verwachtingen voor 2023 aan na verkoop Youda Games

CChristiaan 31 augustus 2023 08:42

Computerspelontwikkelaar en -uitgever Azerion heeft haar financiële verwachtingen voor 2023 iets naar beneden bijgesteld na de desinvestering van Youda Games. De ontwikkelaar meldde dit in een update over het tweede kwartaal.

Verwachtingen Azerion bijgesteld door verkoop Youda Games

De Nederlandse computerspelontwikkelaar en -uitgever Azerion heeft zijn visie op het jaar 2023 bijgesteld. De reden voor de iets pessimistischere kijk is de recente verkoop van Youda Games. Met deze verkoop verandert de financiële situatie van het bedrijf, wat invloed heeft op de verwachtingen voor het komende jaar.

Het nieuws van de desinvestering werd deze maand bekendgemaakt. Azerion heeft de volledige spellenportefeuille van Youda Games verkocht aan Playtika Holding. De overnamesom bedraagt 81,3 miljoen euro, met een mogelijke earn-out die de totale verkoopprijs kan verhogen.

Omzetprognose Azerion voor dit jaar naar beneden bijgesteld

Ondanks de verkoop verwacht Azerion dat de aangepaste EBITDA voor dit jaar alsnog minimaal 75 miljoen euro zal bedragen. De geschatte omzet zal echter iets lager uitvallen dan aanvankelijk gedacht, met een geschat totaal van rond de 540 miljoen euro.

Operationeel verlies Azerion door hogere kosten

Het operationeel verlies van Azerion voor het tweede kwartaal van dit jaar bedroeg 2,9 miljoen euro. Dit is iets minder dan het verlies van 3,1 miljoen euro van vorig jaar. De oorzaak van dit verlies is te vinden in hogere afschrijvings- en herstructureringskosten binnen het bedrijf.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.