ASML onverstoorbaar ondanks nieuwe Amerikaanse exportregels

HHenk 17 oktober 2023 20:26

ASML verwacht dat de nieuwe Amerikaanse exportregels voor de halfgeleiderindustrie in China slechts invloed zullen hebben op een beperkt aantal fabrieken. De regels zullen volgens het bedrijf op de middellange en lange termijn impact hebben, meer op de regionale omzetverdeling dan op de totale omzet.

ASML's perspectief op nieuwe exportregels

ASML heeft aangegeven dat de nieuwe Amerikaanse exportregels waarschijnlijk alleen van invloed zullen zijn op een select aantal fabrieken in China die gespecialiseerd zijn in de productie van geavanceerde chips. De halfgeleidergigant stelt dat deze regels niet meteen impact zullen hebben, maar meer op de middellange tot lange termijn.

Impact van regels op lange termijn

Volgens ASML zullen de nieuwe exportregels hun impact pas op de middellange tot lange termijn laten zien. Bovendien verwacht het bedrijf dat de invloed van de regels meer zichtbaar zal zijn in de regionale omzetverdeling dan in de totale omzet van het bedrijf.

ASML is van mening dat de nieuwe exportregels weinig tot geen invloed zullen hebben op hun outlook voor 2023, evenals hun projecties voor 2025 en 2030. Dit toont aan dat het bedrijf vertrouwen heeft in zijn vermogen om zich aan te passen aan eventuele veranderingen in het exportbeleid.

ASML analyseert nog steeds de nieuwe regels

Hoewel ASML optimistisch is over de impact van de nieuwe regels, geeft het bedrijf aan dat ze nog steeds bezig zijn met de analyse van de exacte gevolgen van deze regulaties. Dit benadrukt het belang van een grondige evaluatie om zich optimaal voor te bereiden op toekomstige bedrijfsbeslissingen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.