ASMI breidt uit in Arizona met nieuwe grondaankoop

HHenk 21 augustus 2023 14:37

ASM International (ASMI) heeft plannen om uit te breiden in Arizona, Verenigde Staten. Een recente grondaankoop in Scottsdale is een stap in de richting van dit doel.

ASMI koopt grond in Scottsdale

ASMI, een toonaangevende leverancier in de halfgeleiderindustrie, heeft onlangs een belangrijke vastgoedinvestering gedaan in Scottsdale, Arizona. De aankoop van dit stuk grond onderstreept het voornemen van het bedrijf om haar activiteiten in deze regio verder uit te breiden.

Consolidatie van ASMI's locaties in Arizona

De nieuw aangekochte grond in Scottsdale maakt deel uit van ASMI's strategie om haar verschillende locaties in Arizona te consolideren. Het bedrijf heeft de ambitie om zich verder te vestigen in deze regio, gezien de gunstige voorwaarden voor bedrijven in de halfgeleiderindustrie.

Uitbreiding van R&D-activiteiten in Arizona

Met de grondaankoop in Scottsdale wil ASMI haar R&D-activiteiten en ondersteunende diensten in de regio verder uitbreiden. De uitbreidingsplannen zijn cruciaal voor het bedrijf om te blijven innoveren en concurreren in de snel evoluerende halfgeleiderindustrie.

ASMI onthulde dat de aankoop van het perceel onderdeel is van de groep's totale investeringsbudget van 150 tot 200 miljoen euro voor het jaar 2023. Echter, het bedrijf heeft geen verdere financiële details over de aankoop bekendgemaakt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.