Apple koopt exclusieve rechten voor boek over omstreden crypto-topman

CChristiaan 9 september 2023 09:27

Apple heeft na een intense biedingsoorlog de exclusieve rechten gekocht op een aanstaand boek over Sam 'SBF' Bankman-Fried, de voormalige CEO van FTX. Naast dit boek lijkt Bankman-Fried ook het onderwerp te worden van verschillende andere media-projecten.

Apple bemachtigt rechten op controversieel crypto-boek

De techgigant Apple heeft de exclusieve rechten bemachtigd op een boek dat de opkomst en ondergang van een beruchte figuur in de cryptowereld belicht. 'Going Infinite: The Rise and Fall of a New Tycoon', geschreven door bestsellerauteur Michael Lewis, vertelt het verhaal van Sam 'SBF' Bankman-Fried. Bankman-Fried, de voormalige CEO van FTX, stond ooit te boek als een rijzende ster in de cryptowereld. Apple heeft maar liefst $5 miljoen neergeteld voor de rechten op het boek, na een hevige strijd met andere potentiële kopers.

Boekrelease valt samen met start rechtszaak

Het boek over Bankman-Fried is getiteld 'Going Infinite: The Rise and Fall of a New Tycoon' en wordt verwacht op 3 oktober. Opmerkelijk genoeg valt deze datum samen met de start van Bankman-Fried's rechtszaak in New York. De timing kan nauwelijks toevallig zijn en lijkt de aandacht voor zowel het boek als de rechtszaak verder te versterken. Het boek zal naar verwachting een diepgaand beeld geven van de controversiële opkomst en ondergang van Bankman-Fried in de cryptowereld.

Bankman-Fried: van crypto-ster tot gevallen held

Bankman-Fried, de voormalige CEO van FTX en Alameda Research, stond lang voor zijn val al in de schijnwerpers. Hij was verantwoordelijk voor miljarden aan activa bij de twee bedrijven, maar het was zijn onconventionele keuze voor casual kleding die vaak de aandacht trok. Zo verscheen hij regelmatig in T-shirts en sneakers bij publieke optredens. Zijn verschijning in formele kleding voor de rechtbank was dan ook een opvallende verandering.

Naast het boek zijn er ook geruchten dat er een documentaire over Bankman-Fried in de maak is. Deze zou worden geregisseerd door de bekende regisseur Nanette Burstein, die eerder documentaires maakte over controversiële figuren zoals John McAfee en Hillary Clinton. De unieke stijl en het controversiële verhaal van Bankman-Fried maken hem tot een interessant onderwerp voor toekomstige producties.

De ontwikkeling van deze media-projecten vindt plaats tegen de achtergrond van lopende stakingen en conflicten in de film- en televisie-industrie. Vakbonden zoals de Writers Guild of America en de Screen Actors Guild zijn in een strijd verwikkeld over thema's zoals inkomsten uit streaming diensten en de rol van kunstmatige intelligentie in de toekomst van de industrie. Het valt nog te bezien hoe deze conflicten invloed zullen hebben op de productie en release van het boek en de mogelijke documentaire over Bankman-Fried.

Groeiende interesse in crypto-gerelateerde media-producties

Het is duidelijk dat er veel belangstelling is voor de cryptowereld, zoals blijkt uit andere populaire documentaires zoals Netflix’s 'Trust No One: The Hunt for the Crypto King'. Daarnaast was er voor de staking van de schrijvers ook sprake van een film over de relatie tussen Bankman-Fried en Binance's CEO Changpeng Zhao. Het lijkt erop dat, ondanks de staking en de controverses, de interesse in crypto-gerelateerde media-producties sterk blijft.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.