Apollo zet meer geld in op Air France-KLM

HHenk 27 oktober 2023 07:27

Apollo Global Management heeft een definitieve overeenkomst getekend met Air France-KLM voor een financiering van maximaal 1,5 miljard euro. De financiering zal worden gebruikt voor het loyaliteitsprogramma van de luchtvaartmaatschappij, Flying Blue, zonder veranderingen voor de deelnemers of gevolgen voor de sociale aspecten van de contracten.

Apollo vergroot investering in Air France-KLM

Apollo Global Management, een toonaangevende wereldwijde alternatieve investeringsbeheerder, heeft zijn verbintenis aan Air France-KLM versterkt door een definitieve overeenkomst te tekenen voor een financiering van maximaal 1,5 miljard euro. Deze overeenkomst onderstreept de sterke relatie tussen beide partijen en de gedeelde visie op de groeimogelijkheden van de luchtvaartsector.

Geen veranderingen voor Flying Blue-deelnemers en werknemers

Ondanks de aanzienlijke investering, blijft het business-as-usual voor de deelnemers van het loyaliteitsprogramma Flying Blue en voor de medewerkers van Air France-KLM. De overeenkomst houdt in dat er geen wijzigingen zullen zijn in het loyaliteitsprogramma of de arbeidsovereenkomsten van Air France, KLM of hun werknemers. Dit is een belangrijk aspect van de overeenkomst, aangezien het de stabiliteit en continuïteit binnen de organisatie waarborgt.

Inschrijving op eeuwigdurende obligaties door Apollo

Een van de opvallende kenmerken van de deal is dat de fondsen die door Apollo worden beheerd, zullen inschrijven op eeuwigdurende obligaties die worden uitgegeven door een specifieke operationele dochteronderneming van Air France-KLM. Deze eeuwigdurende obligaties, die de eerste vier jaar een coupon van 6,4% zullen dragen, bieden een aantrekkelijk rendement voor de investeerder.

Hoewel de overeenkomst is beklonken, is de voltooiing van de transactie nog afhankelijk van de gebruikelijke opschortende voorwaarden. Desondanks is de verwachting dat de deal voor het einde van het jaar zal worden afgerond, waarmee een belangrijke stap in de samenwerking tussen beide partijen zal worden gezet.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.