Analyst voorspelt Bitcoin prijsstijging tot 30.000 dollar in oktober

CChristiaan 27 september 2023 16:32

Volgens de Nederlandse analist Michaël van de Poppe zou de Bitcoin prijs kunnen stijgen tot 30.000 dollar in oktober. Ondanks de sterke Amerikaanse dollar staat Bitcoin er momenteel sterk voor.

Bitcoin kan 30.000 dollar bereiken

Michaël van de Poppe, een bekende Nederlandse analist, voorspelt dat de prijs van Bitcoin in oktober zal stijgen tot 30.000 dollar. Volgens hem breekt Bitcoin door meerdere kritieke niveaus. Indien de prijs van Bitcoin 26.500 dollar bereikt, verwacht Van de Poppe een verdere stijging naar 30.000 dollar in de komende maand. Op het moment van zijn analyse noteerde Bitcoin 26.800 dollar.

Weinig weerstand boven de huidige Bitcoin koersen

De Bitcoin prijs is met 2 procent gestegen, een ontwikkeling die niet voor iedereen als een verrassing komt. De Twitter-gebruiker @52skew merkt op dat er weinig weerstand is voor Bitcoin boven de huidige koersen en voorspelt een aanzienlijke prijsexplosie. Kort nadat Skew deze analyse publiceerde, steeg de prijs van Bitcoin.

Toename in activiteit bij Bitcoin whales

De on-chain analisten van Material Indicators melden een toename in activiteit bij een groep zogenaamde whales, entiteiten die orders plaatsen variërend van 100.000 tot 1 miljoen dollar. Dit kan een indicatie zijn voor een mogelijke prijsbeweging in de nabije toekomst.

Het is nu de vraag of Bitcoin in staat is om het huidige positieve momentum vast te houden. Normaal gesproken is Bitcoin afhankelijk van een zwakke Amerikaanse dollar, maar ondanks een sterke dollar staat Bitcoin er momenteel goed voor. Dit geeft aan dat de bulls mogelijk momentum hebben en de bears het momenteel even kwijt zijn. Ondanks het negatieve sentiment zijn de bears er niet in geslaagd om de prijs verder naar beneden te drukken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.