Analyst Jason Pizzino voorspelt een krachtig altcoin-seizoen

HHenk 15 november 2023 07:47

Volgens de bekende analist Jason Pizzino staat ons een sterk bullish-seizoen voor altcoins te wachten. Hoewel sommige munten al sterk in opkomst zijn, is de grootste groei volgens Pizzino nog niet eens begonnen.

Historische marktcyclussen wijzen op altcoin-seizoen

Volgens Jason Pizzino, een bekend figuur in de cryptocurrency wereld, zou het echte altcoin-seizoen pas in oktober 2024 beginnen. Deze voorspelling komt niet uit de lucht vallen. Pizzino baseert zijn analyses op historische marktcyclussen. Deze cyclussen lijken sterk samen te hangen met de 'halving' van Bitcoin, een evenement dat elke vier jaar plaatsvindt en voor april 2024 in de agenda staat. Ondanks dat sommige munten al in waarde zijn gestegen, is Pizzino ervan overtuigd dat het echte vuurwerk nog moet beginnen.

Bitcoin bullmarkten als basis voor voorspelling

Jason Pizzino staat bekend om zijn grondige en doordachte analyses. Zijn grafieken laten zien dat de bullmarkten van Bitcoin meestal ongeveer drie jaar duren. De eerste 18 maanden van deze periode leiden tot prijsstijgingen die de opwaartse trend bevestigen. De daaropvolgende 18 maanden worden gekenmerkt door enorme prijsstijgingen. Volgens Pizzino begint het bullish-seizoen voor altcoins in de tweede helft van deze cyclus, enkele maanden na de Bitcoin halving.

Ethereum als indicator voor altcoin-seizoen

Om zijn voorspellingen te onderbouwen, richt Pizzino zich op Ethereum. Tijdens de Bitcoin halving-jaren, in oktober 2016 en 2020, maakte Ethereum aanzienlijke prijsstijgingen door. Deze werden gevolgd door een explosieve prijsgroei in het daaropvolgende altcoin-seizoen. Als Pizzino gelijk heeft, kunnen we ons voorbereiden op een aanzienlijke bullrun in de komende periode.

Voor lezers die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld, is er ook goed nieuws. Dankzij een exclusieve deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, kunnen lezers profiteren van een bijzondere aanbieding. Wanneer je je aanmeldt bij Bitvavo, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.