Analyst Dave the Wave: 'Bitcoin blijft op koers naar bullmarkt ondanks correctie'

HHenk 13 september 2023 09:18

Ondanks de huidige koerscorrectie, gelooft de bekende analist Dave the Wave nog steeds dat Bitcoin op pad is naar een nieuwe bullmarkt. Volgens zijn analyse blijven de indicatoren bullish en is de huidige correctie een normaal onderdeel van het proces.

Pad naar bullmarkt blijft intact

De bekende analist Dave the Wave is optimistisch over de toekomst van Bitcoin, ondanks de recente koerscorrectie. Volgens hem is de weg naar een nieuwe bullmarkt nog steeds intact. Hij stelt dat er momenteel een harde strijd gaande is tussen de bulls en de bears, maar hij blijft bij zijn standpunt dat Bitcoin een sterke toekomst heeft.

Consolidatieperiode Bitcoin

Dave the Wave legt uit dat Bitcoin zich momenteel in een consolidatiefase bevindt, dit na een eerdere stijging van ongeveer 100 procent vanaf de bodem van november 2022. Dit is een normale fase in de groeicyclus van een activum en is meestal een teken van stabiliteit en toekomstige groei. Het is dus geen reden tot paniek, maar eerder een reden voor optimisme.

Een van de factoren die Dave the Wave geruststelt, is de positie van de LMACD indicator. Deze technische indicator, die is ontworpen om trendveranderingen en het momentum van een trend te detecteren, blijft boven de nul-lijn. Historisch gezien is dit een positief signaal voor Bitcoin en biedt het een steunpunt voor de munt. Dit suggereert dat Bitcoin nog steeds bullish is.

Blijf rationeel, negeer de angstverspreiders

Dave the Wave benadrukt het belang van rationeel blijven in een vaak emotionele markt. Hij waarschuwt beleggers om niet te luisteren naar degenen die angst verspreiden op basis van tijdelijke marktfluctuaties. Volgens hem zou de focus moeten liggen op de onderliggende waarden van Bitcoin, die nog steeds sterk zijn.

Huidige correctie is een normaal marktfenomeen

Nog steeds gelooft Dave the Wave dat de huidige correctie voor Bitcoin een normaal onderdeel is van de marktcyclus. Hij merkt op dat als mensen zouden begrijpen dat Bitcoin 50 procent van zijn piek heeft hersteld, ze niet zo verrast zouden zijn over deze consolidatie. Dit onderstreept zijn mening dat het belangrijk is om het grotere geheel te zien en niet te reageren op korte termijn fluctuaties.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de wereld van crypto, heeft Newsbit een deal gesloten met Bitvavo, een toonaangevende crypto beurs in Europa. Nieuwe gebruikers die zich aanmelden via Newsbit ontvangen niet alleen 10 euro gratis, maar betalen ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is een geweldige kans om te beginnen met investeren in crypto zonder de hoge kosten die vaak gepaard gaan met het handelen in deze markt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.