Analyse van Adyen's Terugkeer naar de €1000 Mark

CChristiaan 14 november 2023 12:31

Met Adyen's aandelenprijs die opnieuw de €1000 grens passeert, evalueren we de waarde van het aandeel, de groeivooruitzichten en de prestaties in vergelijking met sectorgenoten.

Adyen's aandeel bereikt opnieuw €1000

Adyen's aandeel bereikte deze week opnieuw de €1000 grens, een mijlpaal die in mei 2020 al eens werd bereikt. Hoewel de definitieve slotprijs nog te bepalen is, zorgt de intraday prestatie voor een opmerkelijke mijlpaal in de waarde van het aandeel. Het is belangrijk op te merken dat er geen plannen zijn voor een aandelensplitsing om het aandeel toegankelijker te maken voor kleinere particuliere beleggers, ondanks de hoge waarde van het aandeel.

Waardering van Adyen daalt

Na een reeks financiële updates en marktvolatiliteit wordt Adyen momenteel verhandeld tegen 41 keer de verwachte winst. Dit is de goedkoopste waardering van het aandeel in jaren. Echter, de gestage groei, die vroeger kenmerkend was voor Adyen, lijkt te vertragen. Hoewel Adyen nog steeds beschouwd wordt als een groeiaandeel, is het belangrijk te noteren dat er geen dividend of aandeleninkoop is, waardoor de waarde van het aandeel voornamelijk afhankelijk is van de koersprestaties.

Ondanks de uitdagingen op de markt, wordt Adyen nog steeds erkend voor zijn superieure product, met merkbaar minder betalingsfouten dan zijn concurrenten. Het derdekwartaalrapport van Adyen wees op een vertraagd groeitempo, maar dit was aanzienlijk minder drastisch dan bij sectorgenoten zoals Worldline. De beurs lijkt deze veerkracht in moeilijke tijden te waarderen, wat de hogere waardering van Adyen's aandelen ondersteunt in vergelijking met andere aandelen in de sector.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.