Analisten projecteren enorme stijging van XRP prijs tot $50 in 2024

HHenk 1 december 2023 07:02

Analist Egrag Crypto is ondanks een lichte prijsdaling optimistisch gestemd over de toekomstige prijsbewegingen van de XRP. Egrag voorspelt een stijging tot $10 en ziet in een ideale situatie de prijs zelfs oplopen tot $50 in november 2024.

Egrag Crypto's optimistische toekomstprojectie

Ondanks de recente dalende prijstrend van XRP, houdt analist Egrag Crypto een positieve blik naar de toekomst. Hij voorspelt een mogelijke stijging van de XRP prijs tot wel $10. Onder de meest optimale omstandigheden kon de prijs zelfs oplopen tot $50 tegen november 2024. Dit zou een procentuele groei betekenen van respectievelijk 1.500% en 8.200%, wat in de meest extreme situatie een marktkapitalisatie van $2,2 biljoen zou betekenen. Deze voorspellingen lijken behoorlijk optimistisch en enigszins onwaarschijnlijk, gezien de huidige totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt net onder de $1,5 biljoen staat.

De noodzakelijke stappen voor XRP's groei

Als XRP deze hoge waarderingen wil bereiken, zijn er belangrijke stappen nodig. Een belangrijke factor is de adoptie van XRP in zowel de retail- als de institutionele markten. Dit betekent dat er nieuwe samenwerkingsverbanden moeten worden gevormd, de integratie in bestaande betalingssystemen moet worden verbeterd en de acceptatie door financiële instellingen moet toenemen. Ondanks de inspanningen van Ripple om nieuwe innovaties te ontwikkelen, lijkt de algehele acceptatie van XRP nog verre toekomst.

Terwijl Egrag Crypto een optimistische blik heeft, houdt Dark Defender een meer voorzichtige benadering aan. Hij voorspelt dat de XRP prijs op $11 zal staan in 2025, wat een groei betekent van meer dan 1.700%. Dark Defender baseert zijn voorspellingen op verschillende technische indicatoren en markttrends, waaronder een bullish cross op een specifiek weerstandsniveau, beter bekend als de 'Stochastic Relative Strength Index' (SRSI). Deze indicator helpt bij het identificeren van overgekochte of oververkochte condities in de prijs van een activum, en in de context van Dark Defender's analyse wijst de indicator op een sterk bullish momentum.

Mogelijke samenwerkingen voor XRP

Er zijn een aantal ontwikkelingen die XRP dichter bij deze voorspellingen kunnen brengen. Zo lijkt een samenwerking met Mastercard in de maak, waarbij ontwikkelaars van de Xumm wallet werken aan een digitale kaart met unieke functionaliteiten, waaronder aanpasbare autorisatielimieten en een zelfbeheerfunctie voor XRP. Een andere belangrijke ontwikkeling is de samenwerking met HSBC, gericht op de ontwikkeling van een platform voor institutionele beleggers in samenwerking met het recent overgenomen Zwitserse bedrijf Metaco.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.