Amerikanen en Nederlanders hebben XRP in het vizier: groeiende populariteit van deze cryptomunt

HHenk 2 november 2023 14:19

XRP wint aan populariteit, zowel in Amerika als in Nederland. Uit recente Google Trends data blijkt dat de zoekopdrachten naar XRP aanzienlijk hoger zijn dan die naar andere cryptomunten zoals Ethereum. Dit komt mede doordat Ripple, het bedrijf achter XRP, recentelijk een belangrijke rechtszaak heeft gewonnen.

Toenemende Amerikaanse interesse in XRP

Volgens recente Google Trends data heeft XRP de aandacht van Amerikanen weten te trekken. In de afgelopen maand zijn de zoekopdrachten naar deze cryptomunt sterk gestegen. Interessant genoeg is deze toename vooral opvallend in vergelijking met Ethereum. Terwijl Ethereum doorgaans als de grootste rivaal van Bitcoin wordt gezien, is het nu XRP die de aandacht trekt.

Ook Nederlanders hebben XRP ontdekt

Niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland wint XRP aan populariteit. De Google Trends data laat zien dat ook hier de zoekopdrachten naar XRP aanzienlijk zijn toegenomen. Hieruit kunnen we concluderen dat zowel Amerikaanse als Nederlandse crypto-investeerders en -liefhebbers deze munt in het vizier hebben.

Ripple's rechtszaak en de impact op XRP

De toegenomen interesse in XRP is geen toeval. Sinds Ripple, het bedrijf achter XRP, een belangrijke rechtszaak heeft gewonnen, is de munt flink in de picture gekomen. Dit juridische conflict heeft de financiële wereld doen opkijken, en de overwinning van Ripple heeft het vertrouwen in XRP versterkt. Hoewel de juridische kwesties rond Ripple en XRP nog niet volledig zijn opgelost, heeft de recente overwinning de munt zeker een boost gegeven.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het doen van crypto-investeringen, hebben we geweldig nieuws. Dankzij een unieke deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, kunnen onze lezers genieten van een speciale aanbieding. Bij aanmelding via Bitvavo ontvang je niet alleen €10 gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste €10.000 aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.