Amerikaanse beurzen sluiten de dag met winst

HHenk 31 oktober 2023 07:03

Wall Street handhaaft haar openingswinsten. De markt houdt de adem in voor komende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt, het rentebesluit van de Federal Reserve en de kwartaalresultaten van techgigant Apple.

Amerikaanse beurzen in het groen

De Amerikaanse aandelenmarkten lieten een positieve trend zien op maandag, met de S&P 500 en de Dow Jones index beide in een opwaartse beweging. De markt blijft echter vol verwachting van de aangekondigde economische indicatoren die later deze week worden vrijgegeven.

Oog op obligatierente en rentebesluit

Eén van de zorgen aan het front is de stijgende obligatierente, die recentelijk boven de 5 procent uitschoot. Dit voedt de zorgen dat een sterke economie de Federal Reserve kan dwingen om de beleidsrente langer hoog te houden. Woensdag wordt er een rentebesluit van de Federal Reserve verwacht, en velen zijn benieuwd naar eventuele hints over de toekomstige renteontwikkeling.

Wisselende bedrijfsresultaten op de beurs

Binnen de bedrijven lieten WesternDigital en McDonald’s een stijging zien na respectievelijk beter dan verwachte cijfers en sterke kwartaalresultaten. Anderzijds stonden ON Semiconductor en Revvity onder druk, de eerste vanwege een verlaagde verwachting voor het vierde kwartaal, de laatste na een zwak kwartaalrapport.

Het aandeel Disney kreeg een boost nadat bekend werd dat voormalig bestuurder Isaac Perlmutter zijn belang in Disney had overgedragen aan Trian Fund Management, wat mogelijk leidt tot nieuwe zetels in het bestuur van Disney.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.