Amerikaanse bank SoFi bezit en handelt in grote hoeveelheden cryptovaluta

HHenk 11 augustus 2023 08:11

De SoFi bank uit San Francisco, die recentelijk een banklicentie behaalde, blijkt een aanzienlijke hoeveelheid cryptovaluta in bezit te hebben en biedt ook crypto-handelsdiensten aan. Echter, strenger toezicht door de Federal Reserve maakt de situatie onzeker.

SoFi's omvangrijke crypto bezit en dienstverlening

De SoFi bank, met 6 miljoen klanten, heeft volgens een recent kwartaalrapport een indrukwekkende hoeveelheid cryptovaluta in bezit en biedt daarnaast handelsdiensten aan voor diverse cryptovaluta. De bank heeft $166 miljoen aan crypto, waarvan de grootste allocaties bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zijn.

Het is interessant dat SoFi voorheen geen bank was. Pas in februari 2022 kreeg de organisatie de officiële licentie om als bank te opereren. Echter, SoFi is al sinds 2019 actief in de crypto-sector, toen het begon met het aanbieden van crypto diensten in samenwerking met crypto exchange Coinbase.

Toegenomen regulatie en uitdagingen in de crypto-markt

Hoewel SoFi een van de weinige traditionele banken is die crypto-diensten aanbiedt in de Verenigde Staten, is de weg niet zonder hobbels. De Federal Reserve heeft aangekondigd strenger toezicht te gaan houden op banken die zich met crypto-activiteiten bezighouden. Hierbij komt nog de turbulentie die de crypto-industrie in 2022 doormaakte, waardoor meerdere 'crypto-banken' hun deuren moesten sluiten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.