Altcoins verslaan Bitcoin: Is het tijd voor het altseason?

CChristiaan 26 december 2023 07:02

Terwijl Bitcoin stabiel blijft, schieten verschillende altcoins omhoog. We onderzoeken de Bitcoin koers en de grootste altcoin stijgers, en vragen ons af of het altseason aangebroken is.

Bitcoin blijft stabiel tussen twee belangrijke zones

Beginnend met de dagelijkse Bitcoin grafiek, zien we weinig verandering sinds de laatste analyse. Twee belangrijke groene zones, rond een koers van $37.500 (onderste zone) en $45.000 (bovenste zone), zijn gemarkeerd. Momenteel bevindt Bitcoin zich tussen deze zones. Zolang Bitcoin boven de rode lijn blijft, is een daling naar $37.500 niet waarschijnlijk. Integendeel, de munt blijft hogere laagtepunten maken, wat een doorbraak van de bovenste zone mogelijk maakt.

We richten nu onze aandacht op de Altcoin Index, die een indicatie geeft of het een goed moment is om in altcoins te investeren. Deze index gebruikt een formule die stablecoins eruit filtert. Volgens deze formule is het officieel altseason als 75% van de top 50 munten beter presteert dan Bitcoin in de afgelopen 90 dagen. Momenteel staat dit percentage op 63%, slechts 12% verwijderd van het officiële altseason. Dit percentage blijft langzaam stijgen, vooral door de recente stijging van veel grote altcoins.

Sommige altcoins presteren uitstekend

Een overzicht van de grootste stijgers toont dat sommige altcoins, waaronder SOL, INJ, AVAX, IMX en NEAR, uitstekende prestaties hebben geleverd in de afgelopen 90 dagen. Deze zijn allemaal beschikbaar op BLOX. Als deze coins nog een extra boost krijgen, zou dit kunnen leiden tot het begin van het altseason. Echter, toekomstige prestaties kunnen niet worden afgeleid uit het verleden, dus houd de belangrijke support en resistance niveaus in de gaten, vooral voor de munten die nog niet een grote stijging hebben ervaren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.