Allianz ziet winst in tweede kwartaal stijgen

HHenk 10 augustus 2023 09:48

De Duitse verzekeraar Allianz heeft een positieve groei doorgemaakt in het tweede kwartaal van 2023, met een nettowinststijging en een herhaalde outlook voor het hele jaar.

Winststijging en herhaalde outlook

Allianz, een prominente speler in de verzekeringswereld, noteerde een opwaartse trend in zijn nettowinst in het tweede kwartaal van 2023. Bovendien herhaalde het bedrijf zijn financiële vooruitzichten voor het hele jaar, wat wijst op een stabiele groei en sterke financiële gezondheid van de onderneming.

Verwachte operationele winst

Voor het jaar 2023 verwacht Allianz een operationele winst van ongeveer 14,2 miljard euro, met een mogelijke afwijking van plus of min 1 miljard euro. Dit illustreert het vertrouwen van het bedrijf in de toekomstige bedrijfsprestaties en de voortzetting van de positieve trend.

In het tweede kwartaal realiseerde Allianz een operationele winststijging van 7,1% tot 3,8 miljard euro. Deze toename was voornamelijk te danken aan de groei in de levens- en gezondheidsverzekeringen en de schadeverzekeringen. Dit toont de sterke prestaties van deze bedrijfsonderdelen.

Toename van nettowinst voor aandeelhouders

Allianz rapporteerde een nettowinst van 2,3 miljard euro voor zijn aandeelhouders, een stijging van 0,3 miljard euro in vergelijking met het voorgaande jaar. Deze stijging van de winstgevendheid is een positief signaal voor de aandeelhouders en de markt.

Allianz maakte ook bekend dat de Solvency II-kapitaalratio, een belangrijke maatstaf voor de financiële gezondheid van een verzekeringsmaatschappij, is gestegen tot 208% van 201% op 31 december 2022. Deze toename wijst op een verbetering van de financiële stabiliteit van de onderneming.

Voortgang aandeleninkoopprogramma

Allianz heeft succesvol voortgang geboekt met zijn aandeleninkoopprogramma ter waarde van 1,5 miljard euro. Tot eind juli werden 2,9 miljoen aandelen ingekocht voor een bedrag van 0,6 miljard euro, wat een positief signaal is voor aandeelhouders en investeerders.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.