Alfen kan moeilijke periode tegemoet gaan, volgens Degroof

CChristiaan 11 september 2023 10:52

Degroof Petercam is gestart met het volgen van Alfen en voorspelt lastige tijden voor de onderneming, ondanks het belang van hun producten voor de energietransitie. Het sentiment rond het aandeel is verzuurd en de vraag is of het bedrijf het vertrouwen van beleggers kan herwinnen.

Degroof Petercam volgt nu Alfen

Degroof Petercam, een prominente beleggingsbank, heeft Alfen onder zijn radar gebracht. Het heeft een 'Houden'-advies voor het aandeel uitgegeven, met een koersdoel van 60 euro. Dit betekent dat ze de huidige waarde van het aandeel redelijk vinden en niet per se aanbevelen om te kopen of te verkopen.

Alfen's unieke positie in energietransitie

Alfen, een Nederlands bedrijf, onderscheidt zich door als enige Europese beursgenoteerde onderneming zich bezig te houden met laadpalen, energie-opslagsystemen en slimme stroomnetten. Deze drie producten zijn cruciaal voor de energietransitie. Dit unieke aspect kan Alfen aantrekkelijk maken voor beleggers die geïnteresseerd zijn in duurzame investeringen.

Mogelijke uitdagingen in de nabije toekomst

Ondanks Alfen's unieke positie ziet de analist van Degroof enkele problemen op korte termijn. Een daarvan is de afbouw van voorraden door klanten, vooral bij laadpalen voor elektrische auto's. Dit zou kunnen duiden op een afname van de vraag naar Alfen's producten, wat nadelig zou kunnen zijn voor de aandelenprijs.

Het beleggerssentiment rond Alfen is volgens Degroof verzuurd. Er staan veel shortposities uit voor het aandeel, wat aangeeft dat veel beleggers verwachten dat de prijs zal dalen. Dit kan het voor Alfen moeilijk maken om het vertrouwen van beleggers terug te winnen en de aandelenprijs te stabiliseren.

Volgens Degroof is het aandeel van Alfen momenteel overgewaardeerd. Echter, als de vraag in 2024 snel herstelt, zou dit kunnen leiden tot een verbetering van het sentiment en een mogelijke 'upgrade' voor het aandeel. Dit zou een positief effect kunnen hebben op de aandelenprijs en het bedrijf aantrekkelijker kunnen maken voor beleggers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.