AI-troepen nemen het op tegen crypto-oplichters: 100.000 scams blootgelegd

HHenk 12 augustus 2023 23:46

Een door de State University of California ontwikkeld AI-systeem, GiveawayScamHunter, identificeert succesvol crypto-scammers op social media, waarbij maar liefst 100.000 scams zijn ontmaskerd. Ondanks dit succes blijft de strijd nog lang niet gestreden.

AI-systeem betreedt strijdperk tegen crypto oplichters

De beruchte crypto wereld kent een schrijnende hoeveelheid malafide praktijken, waaronder talloze scam-acties. Een lichtpuntje in deze strijd is echter GiveawayScamHunter, een AI-systeem ontwikkeld door een team van de State University of California. Door middel van kunstmatige intelligentie en natural language processing, kan dit systeem effectief oplichters identificeren en ontmaskeren die actief zijn op social media platforms zoals Twitter.

AI ontmaskert 100.000 crypto scams en legt websites plat

Het succes van GiveawayScamHunter spreekt voor zich: binnen een jaar tijd heeft het systeem bijna 100 duizend crypto scams geïdentificeerd en ontmaskerd op Twitter. Bovendien heeft dit succes geleid tot het neerleggen van 327 websites die direct gelinkt waren aan deze oplichtingspraktijken. Het is een krachtig voorbeeld van hoe AI-technologie kan worden ingezet in de strijd tegen cybercriminaliteit.

Oplichting in crypto wereld groter dan verwacht

Ondanks de successen van GiveawayScamHunter, is het duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is. De onderzoekers ontdekten dat het probleem van oplichting in de crypto wereld veel groter is dan eerder werd ingeschat. Nieuwe en slickere tactieken worden continu ontwikkeld door oplichters, waardoor de noodzaak voor constante ontwikkeling en verbetering van AI-technologieën als deze, cruciaal blijft.

Het is belangrijk om te realiseren dat we momenteel in een relatief rustige periode zitten wat betreft de aandacht voor crypto. Echter, als de crypto markt in de toekomst weer piekt, het is waarschijnlijk dat de activiteit van oplichters evenredig zal toenemen. Het belang van blijvend onderzoek en de ontwikkeling van effectieve AI-systemen zoals GiveawayScamHunter kan dus niet worden onderstreept.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.