Ahold Delhaize ziet omzet groeien, maar winst valt lager uit dan verwacht

HHenk 9 augustus 2023 08:57

Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal van 2023 een hogere omzet geboekt dan een jaar eerder, maar de winst viel iets lager uit dan voorzien. Ondanks dit, is het bedrijf positief over de toekomst en heeft het de outlook voor de vrije kasstroom verhoogd.

Omzet stijgt, winst valt lager uit

Ondanks de uitdagingen van het afgelopen kwartaal heeft Ahold Delhaize een omzetstijging weten te realiseren. De omzet steeg met 4,3 procent naar 22,1 miljard euro, wat in lijn was met de verwachtingen van analisten. Echter, de winst viel iets lager uit dan voorzien. De operationele winst bedroeg 724 miljoen euro en onderliggend was dit 904 miljoen euro met een marge van 4,1 procent, gelijk aan de marge in het tweede kwartaal van 2022. Er resteert voor Ahold Delhaize een nettowinst van 468 miljoen euro, tegenover 603 miljoen euro in dezelfde periode in 2022.

De online verkoop heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de omzet van Ahold Delhaize. De online omzet bedroeg bijna 2,2 miljard euro, een stijging van 7,6 procent op jaarbasis tegen constante wisselkoersen. Dit benadrukt het groeiende belang van e-commerce voor het bedrijf en de retailsector in het algemeen.

Winstoutlook voor 2023 bevestigd

Ondanks de lagere winst in het tweede kwartaal, bevestigde Ahold de winstoutlook voor 2023. Het bedrijf verwacht een onderliggende operationele marge van 4,0 procent of meer, terwijl de onderliggende winst per aandeel vergelijkbaar zal zijn met die in 2022. Dit toont het vertrouwen van het bedrijf in zijn vermogen om de huidige uitdagingen te overwinnen en een stabiele winstgevendheid te behouden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.