Afgenomen Bitcoin-voorraad bij cryptobeurzen wijst op toenemend vertrouwen van investeerders

HHenk 1 september 2023 15:27

Het aantal Bitcoins dat wordt opgeslagen op gecentraliseerde cryptobeurzen is in augustus met 4,1% afgenomen, een indicatie die zou kunnen wijzen op een toename van het vertrouwen van investeerders in Bitcoin. Dit is het laagste niveau sinds januari 2018.

Bitcoin-voorraad op beurzen daalt

De hoeveelheid Bitcoin dat wordt bewaard op gecentraliseerde cryptobeurzen heeft in augustus een daling van 4,1% gezien. Volgens de data van CryptoQuant, hadden deze beurzen eind augustus 2.010.346 Bitcoin in reserve, een afname met 86.305 ten opzichte van het begin van de maand. Dit aantal is het laagste sinds januari 2018. Deze afname suggereert dat lange termijn investeerders hun vertrouwen in Bitcoin hebben vergroot.

Overdracht naar cold wallets benadrukt vertrouwen

Adam Mourad, data-analist bij CryptoQuant, verklaart dat de aanzienlijke overdracht van Bitcoin van beursplatforms naar veilige cold wallets het vertrouwen van de zogenaamde hodlers, of lange termijn houders, aantoont. Mourad stelt dat dit een strategische stap is die sommige beleggers hebben genomen om hun Bitcoin te verwijderen van beurzen, als een manier om hun investeringen te beschermen tegen voortdurende onrust in de markt.

Na een recente stijging, bevindt Bitcoin, de grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie, zich nu in een 'kritiek testfase'. In de afgelopen 24 uur is de prijs van Bitcoin met 2% gedaald tot $26.370, volgens CoinGecko. Dit zou kunnen wijzen op een mogelijke correctie in de markt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.