AEX ziet opvallende stijging ondanks lege beursagenda

CChristiaan 28 augustus 2023 18:42

Ondanks een vrijwel lege beursagenda noteert de AEX een stijging van 1,1%. De stijging wordt gestimuleerd door versoepelingen van de Chinese overheid. Topstijgers van de dag zijn onder meer ASMI, Prosus en Adyen.

AEX ziet stijging ondanks lege agenda

De AEX wist met een stijging van 1,1% een positieve dag te noteren, ondanks dat de beursagenda nauwelijks gevuld was. Dit werd voornamelijk gestimuleerd door de Chinese overheid, die belastingen op aandelentransacties halveerde en de margin-verplichtingen versoepelde.

ASMI, Prosus en Adyen topstijgers bij AEX

Onder de topstijgers van de dag bevonden zich ASMI en Prosus, beide met een stijging van 2,6%, en Adyen, die een stijging van 2,8% noteerde. Grote verliezers waren vandaag echter zeldzaam, met Alfen als enige noemenswaardige daler.

B&S Group op dieptepunt, Johnson & Johnson splitst consumentendivisie

B&S Group sloot de dag af rond het laagste niveau sinds de beursgang in 2018. De belangrijkste reden hiervoor is dat het bedrijf niet heeft kunnen voldoen aan zijn eigen targets. Ondertussen heeft Johnson & Johnson met succes zijn consumentendivisie afgesplitst, waardoor de waarde voor aandeelhouders op lange termijn wordt vergroot.

De grootste stijger van de dag was Azerion, die een indrukwekkende 7,1% winst noteerde. Aan de andere kant van het spectrum bevindt zich Alfen, die dit jaar al meer dan 35% van zijn waarde heeft verloren.

In de rentemarkt zagen we een gemengd beeld. De Britse vergoeding op 10-jaars staatspapier steeg, terwijl de Amerikaanse 10-jaarsrente juist daalde. De Nederlandse rente bleef per saldo stabiel op 2,90%.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.