AEX start positief: Belangrijkste takeaways

HHenk 18 juli 2023 09:34

De Amsterdamse AEX index start de handelsdag naar verwachting in het groen, gedreven door een positieve stemming op Wall Street en ondanks zwakke macrocijfers uit China. Hier zijn de belangrijkste takeaways.

Verwachte positieve start voor AEX

Ondanks een lichte daling op maandag, gericht op techaandelen, is de verwachting dat de AEX dinsdag een sterke start zal maken. Een positieve trend in de financiële markten kan vaak een domino-effect veroorzaken, waarbij de positieve resultaten zich over verschillende sectoren verspreiden. Het blijft echter belangrijk om de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden.

Zorgen over wereldwijde economische groei

Tegenvallende macro-economische cijfers uit China hebben bijgedragen aan de angst voor een mogelijke vertraging van de wereldwijde economische groei. Hoewel de economische groei in China in het afgelopen kwartaal op jaarbasis stagneerde op 6,3 procent, was er een groei van 7,3 procent verwacht. Dit soort ontwikkelingen kan een grote invloed hebben op de wereldwijde financiële markten, inclusief de AEX.

Positieve trend op Wall Street

In tegenstelling tot de zorgen in Europa, waren beleggers op Wall Street positief gestemd. De Nasdaq klom bijna een procent, wat aangeeft dat de techsector daar sterk presteert. Dit soort verschuivingen kunnen helpen om de algemene stemming op de markt te verbeteren en kunnen ook hun weerslag hebben op de AEX.

De euro blijft in waarde stijgen ten opzichte van de dollar, hoewel de stijging iets afvlakt. Deze trend heeft mogelijk invloed op de financiële markten en de AEX. Het is belangrijk om deze ontwikkelingen in de gaten te houden, aangezien wisselkoersen een directe impact kunnen hebben op de handel tussen landen en daarmee ook op de financiële markten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.