AEX sluit de dag met een klein verlies, maar er zijn redenen om te vieren

CChristiaan 27 november 2023 20:16

Ondanks het minieme verlies van de AEX aan het einde van de dag, was november een uitstekende maand voor beleggers in zowel Europa als de VS. Hoewel de AEX nauwelijks bewoog, waren er voldoende interessante bewegingen op de beurs te zien.

Een succesvolle maand voor beleggers

November was een zeer positieve maand voor beleggers in zowel Europa als de VS. Dit is duidelijk te zien aan de ontwikkeling van de RSI, een technische indicator die vaak door beleggers wordt gebruikt om overgekocht of oververkochte marktomstandigheden aan te geven. Een RSI-waarde van boven de 70 duidt meestal op een 'overgekocht' marktconditie, wat betekent dat beleggers mogelijk te enthousiast zijn geweest in hun koopgedrag.

Interessante bewegingen bij mid- en smallcaps

Hoewel het op het Damrak een overwegend rustige dag was, waren er toch aanzienlijke bewegingen te zien bij de mid- en smallcaps. Voorbeelden hiervan zijn de sterke stijgingen van aandelen zoals Alfen, Brunel en Corbion, die eerder dit jaar aanzienlijk waren weggezakt. Aan de andere kant was het niet overal feest, met verliezen voor koffieproducent JDE Peet's na een adviesverlaging, en voor bussenbouwer Ebusco en semi-start-up Avantium.

Ondanks de algemene positieve trend in november, sloot de AEX de dag af met een licht verlies van 0,2%, wat overeenkomt met een eindstand van iets meer dan 764 punten. Dit toont aan dat, hoewel de algemene trend positief is, er nog steeds enige volatiliteit is op de beurs.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.