AEX maakt een sterke start met halfgeleiders aan de leiding

CChristiaan 28 augustus 2023 10:32

De AEX-index begon de week met een sterke start, waarbij de halfgeleiders ASML, ASMI en Besi het voortouw namen. Ondanks een kleine daling van KPN, waren de overige hoofdaandelen positief.

AEX en Midkap starten week met winst

De AEX heeft op maandag een sterke start gemaakt met een stijging van 0,8 procent, wat de index naar 739,16 punten bracht. Tegelijkertijd noteerde de Midkap een winst van 0,4 procent. Dit toont aan dat de Nederlandse aandelenbeurs de week positief begonnen is.

Halfgeleiders leiden, KPN kent fractionele daling

Bij de hoofdaandelen stonden de halfgeleiderbedrijven ASML, ASMI en Besi aan de leiding met koerswinsten van ongeveer twee procent. Echter, niet alle hoofdaandelen zagen een positieve start, KPN noteerde namelijk een fractionele daling.

In de AMX-index zag Signify een winst van 1,3 procent. Flow Traders was de enige daler in deze index met een lichte daling van net onder een half procent. Dit geeft aan dat de meeste AMX-aandelen een positieve start van de week kenden.

Er is ook nieuws vanuit de flitshandelaar Flow Traders. Folkert Joling, de Chief Trading Officer van de onderneming, heeft aangekondigd dat hij per 15 september zal vertrekken. Dit kan in de komende weken mogelijk invloed hebben op de prestaties van het aandeel.

Accsys en Fastned boeken winst in de AScX

In de AScX-index kenden Accsys en Fastned een goede start van de week met elk een winst van meer dan anderhalf procent. Dit weerspiegelt de positieve trend in de bredere markt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.