AEX-aandelen presteren gemengd op Wall Street

HHenk 20 juli 2023 23:06

Vier van de acht AEX-genoteerde fondsen zijn donderdag hoger gesloten op Wall Street. Shell was de sterkste stijger, terwijl ASML de grootste daling noteerde.

AEX-fondsen presteren goed op Wall Street

Op donderdag eindigden vier van de acht AEX-genoteerde fondsen hoger op Wall Street. Dit betekent dat de helft van deze fondsen een positieve prestatie behaalde op de Amerikaanse beurs. Het is altijd interessant om de prestaties van deze fondsen in het buitenland te volgen, omdat ze een indicatie kunnen geven van hoe de aandelen in het algemeen kunnen presteren op de internationale markten.

Shell leidt de winsten op Wall Street

Shell was de grootste winnaar van de dag op Wall Street onder de AEX-genoteerde fondsen. Het aandeel sloot 0,5 procent hoger, wat een sterke prestatie is op een zeer competitieve markt. Dit is een positieve ontwikkeling voor Shell, dat zijn aandeelhouders waarde blijft bieden ondanks de uitdagingen in de olie-industrie.

ASML registreert grootste daling op Wall Street

Aan de andere kant van het spectrum bevond zich ASML. Het aandeel van de technologiegigant daalde met 2,2 procent, waarmee het de grootste daler van de dag was op Wall Street onder de AEX-genoteerde fondsen. Dit is een flinke klap voor ASML, maar het bedrijf heeft in het verleden bewezen dat het in staat is om zich na dergelijke dalingen te herstellen.

Op basis van de prestaties van de AEX-genoteerde fondsen op Wall Street, zou de AEX-index naar verwachting uitkomen op 769,63 punten. Het volgen van de prestaties van deze fondsen op internationale markten kan beleggers helpen bij het maken van voorspellingen over de toekomstige richting van de AEX-index.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.