Achter de Schermen van Bitcoin: Marktontwikkelingen en Voorspellingen

CChristiaan 10 september 2023 12:48

Het was een belangrijke week voor Bitcoin met verschillende ontwikkelingen zoals de invloed van Amerikaanse rente, Bitcoin-bewaring bij Binance, veranderingen in leiderschap bij Binance, en bullish voorspellingen van BitMEX-oprichter en macro-economische analist Lyn Alden.

Invloed van de Amerikaanse rente op Bitcoin

Het strenge beleid van centrale banken, vooral de Amerikaanse, om inflatie omlaag te drukken via renteverhogingen, heeft een aanzienlijke impact op de koersen van Bitcoin. Dit beleid maakt het duurder om geld te lenen, waardoor er minder nieuw kapitaal op de markt komt, wat op zijn beurt de koersen drukt.

Cryptobeurs Binance heeft onlangs haar 10e Proof of Reserves (POR) voltooid en het blijkt dat ze nu minder Ethereum vasthouden dan voorheen, maar hun bitcoin- en tetherbalans blijft redelijk stabiel. Dit betekent dat Binance nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin voor haar klanten bewaart.

Midden in haar regelgevingsproblemen heeft cryptobeurs Binance een belangrijke leidinggevende verloren. Mayur Kamat, het wereldwijde hoofd van productontwikkeling en design bij Binance, heeft ontslag genomen.

Bitcoin 'whales' in accumulatie-modus

Ondanks dat de Bitcoin koers momenteel onder de 26.000 dollar blijft hangen, tonen de blockchain-ontwikkelingen dat de grootste markt 'whales' momenteel in de accumulatiemodus zijn. Dit kan duiden op een mogelijk koersopleving in de nabije toekomst.

BitMEX-oprichter voorspelt Bitcoin bullmarkt

Volgens BitMEX-oprichter Arthur Hayes is de bullmarkt van Bitcoin al in maart van dit jaar begonnen. Hoewel we dat niet volledig terugzien in de koersen, is het volgens Hayes een kwestie van tijd voordat dit gebeurt.

Lyn Alden voorspelt hoge marktwaarde voor Bitcoin

Macro-economisch analiste Lyn Alden, een autoriteit op het gebied van Bitcoin, voorspelt dat de Bitcoin koers in de toekomst 'belachelijk hoge' waarden kan bereiken. Ze baseert haar voorspelling op de verwachting dat individuen op termijn een steeds groter percentage van hun vermogen in assets willen stoppen die ze zelf kunnen beheren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.