ABN Amro verkleint personeelsbestand in New York drastisch

HHenk 29 september 2023 00:51

ABN Amro gaat tegen het einde van het jaar 70% van zijn banen in New York schrappen. Dit is onderdeel van de bank's strategie om zich meer te focussen op Europa.

Drastische personeelsvermindering bij ABN Amro

ABN Amro gaat een drastische vermindering van zijn personeelsbestand in New York doorvoeren. Tegen het einde van het jaar zal de bank 70% van zijn functies in de Amerikaanse stad hebben geschrapt. Dit komt neer op een totaal van 52 van de 73 banen. De maatregel maakt deel uit van een bredere strategie van de bank om zich meer te richten op Europa.

Terugtrekking uit niet-Noordwest-Europese landen

Volgens een woordvoerster van ABN Amro is de bank 'bijna klaar' met het terugtrekken uit landen buiten Noordwest-Europa. Deze plannen werden in augustus 2020 aangekondigd. Het is de verwachting dat in een periode van drie tot vier jaar in totaal 800 van de ongeveer 2500 banen bij de zakenbank van ABN Amro zullen verdwijnen.

ABN Amro, ooit een grote internationale bank met wereldwijde ambities, slaagt er al jaren niet in om met de internationale activiteiten aan de eigen winstdoelstellingen te voldoen. Verschillende probleemdossiers in deze activiteiten, onder andere in Singapore, hebben het bedrijf eerder opgezadeld met aanzienlijke verliezen. Topman Robert Swaak ziet echter nog steeds kansen voor de zakenbank in Europa.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.