ABN AMRO schittert op rustige handelsdag aan Damrak

CChristiaan 30 augustus 2023 21:54

Op een kalme beursdag, waar de economische cijfers geen nieuwe inzichten boden, was ABN AMRO de opvallende uitblinker aan het Damrak. Ondanks een gebrek aan duidelijke reden, steeg het aandeel van de bank met 2,9 procent.

Tamme handelsdag op Amsterdamse beurs

Woensdag 30 augustus 2023 was een tamme dag op de Amsterdamse beurs, met zeer lichte handelsvolumes. De economische cijfers van de dag gaven geen duidelijk nieuw beeld en er miste een sterke impuls zoals de Amerikaanse vacaturecijfers van de voorgaande dag. De AEX-index sloot de dag slechts 0,03 procent lager af op 745,64 punten.

ABN AMRO steekt boven het maaiveld uit

Ondanks de algemene kalmte op de beurs, wist ABN AMRO op te vallen met een stijging van 2,9 procent van het aandeel. Een concrete aanleiding voor deze stijging was er niet. Het blijft dus speculeren wat de drijvende kracht achter deze opmerkelijke groei was.

Niet alle aandelen kenden een positieve dag. Verzekeraar ASR Nederland leverde 2,1 procent in na resultaten die als degelijk werden bestempeld en een verwachte verhoging van het dividend. Tech-investeerder Prosus kende ook een mindere dag op de beurs en zag de waarde van zijn aandeel met 2,9 procent dalen.

ING onder druk door mogelijke miljoenenclaim

Concurrent ING staat onder druk door een mogelijk naderende miljoenenclaim. Dit hangt samen met beschuldigingen van nalatigheid rond klantcontroles bij dochterbedrijf Payvision. Het aandeel van ING bleef echter stabiel op deze handelsdag.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.