ABN AMRO Oddo verlaagt aanbevelingen voor Aedifica en Cofinimmo

CChristiaan 12 september 2023 11:52

ABN AMRO Oddo heeft de aanbevelingen voor vastgoedaandelen Aedifica en Cofinimmo verlaagd van Outperform naar Neutraal. De koersdoelen zijn ook aangepast, met een duidelijke daling voor beide aandelen.

Adviesverlaging voor Aedifica en Cofinimmo

In een recent sectorrapport heeft ABN AMRO Oddo besloten de adviezen voor Aedifica en Cofinimmo bij te stellen. Beide vastgoedaandelen zijn verlaagd van Outperform naar Neutraal, wat een aanzienlijke wijziging in standpunt betekent. De bank lijkt minder optimistisch over de toekomst van deze aandelen.

Vermindering van koersdoelen

Naast de verlaging van het advies, heeft ABN AMRO Oddo ook de koersdoelen voor Aedifica en Cofinimmo aangepast. Voor Aedifica is het doel van 80,00 euro naar 66,00 euro gegaan, een flinke verlaging. Ook voor Cofinimmo is het koersdoel aanzienlijk verlaagd, van 105,00 euro naar 85,00 euro. Dit wijst op een verwachte daling van de aandelenprijzen.

Ondanks de verlaging van het advies voor Aedifica en Cofinimmo, blijven er enkele favorieten op de radar van ABN AMRO. Met name de Nederlandse vastgoedaandelen CTP en Eurocommercial Properties genieten nog steeds de voorkeur van de bank, met respectievelijke koersdoelen van 16,00 euro en 29,00 euro. Het lijkt erop dat deze aandelen meer stabiliteit bieden in het huidige financiële klimaat.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.