Aankomende deadlines voor Bitcoin ETF's: Wat u moet weten

HHenk 22 juli 2023 18:11

Met meerdere ETF-aanvragen voor Bitcoin in behandeling, waaronder die van financiële reuzen Blackrock en ARK, zijn de komende beslissingen van de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) cruciaal voor de toekomst van crypto-investeringen. Hier is een overzicht van wat u kunt verwachten.

Belang van goedkeuring Bitcoin ETF's

Beursfondsen, ook wel ETF's genoemd, zijn recentelijk weer in de spotlights gekomen na de aanvraag van Blackrock voor een Bitcoin spot exchange-traded fund (ETF) op 16 juni. Een goedkeuring van een dergelijk fonds zou een impuls geven aan de adoptie van bitcoin en een stortvloed aan kapitaal naar de sector leiden. Dit maakt de komende beslissingen van de SEC des te belangrijker.

SEC en deadlines voor de besluitvorming

De SEC heeft de taak de verschillende ETF-aanvragen te beoordelen. Er zijn strikte deadlines vastgesteld waar ze zich aan moeten houden bij deze beoordelingen. Dit betekent dat er in de komende maanden een aantal belangrijke beslissingen aankomen die de toekomst van Bitcoin ETF's kunnen bepalen.

De eerstkomende deadline is voor de beoordeling van het Bitcoin ETF van ARK 21shares op 8 augustus. De meeste andere aanvragen, inclusief die van Blackrock, hebben hun deadlines in september. Hoewel de SEC officieel 45 dagen heeft om een beslissing te nemen, kan deze termijn uitgerekt worden tot 240 dagen. Dit betekent dat we mogelijk tot 2024 moeten wachten op de definitieve beslissingen.

Focus op Blackrock's Bitcoin ETF-aanvraag

Blackrock, het grootste investeringsfonds ter wereld, trekt de meeste aandacht met hun aanvraag. Er zijn speculaties dat hun ETF waarschijnlijk goedgekeurd zal worden. Echter, de definitieve beslissing is nog niet bekend. Deze beslissing kan mogelijk een domino-effect hebben op de andere aanvragen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.