Aandeel Ahold Delhaize kampt met tegenwind

CChristiaan 12 oktober 2023 15:32

Het aandeel Ahold Delhaize ondervond donderdagmiddag een daling van 2,8 procent, slechter presterend dan sectorgenoten zoals Carrefour en Colruyt. De daling komt ondanks het gebrek aan nieuw nieuws van het bedrijf zelf.

Aandeel Ahold Delhaize daalt

Ondanks het gebrek aan nieuw nieuws vanuit Ahold Delhaize zelf, noteerde het aandeel donderdagmiddag 2,8 procent lager. Dit is een opmerkelijke prestatie, vooral als je het vergelijkt met sectorgenoten zoals Carrefour en Colruyt, die beter presteerden. De daling suggereert dat er externe factoren aan het werk kunnen zijn die de prestaties van het aandeel beïnvloeden.

Geen nieuws vanuit Ahold Delhaize

Ahold Delhaize heeft zelf geen specifiek nieuws of updates gemeld die de daling van het aandeel kunnen verklaren. Dit suggereert dat andere factoren, mogelijk gerelateerd aan de bredere markt of sector, invloed kunnen hebben op de koers van het aandeel. Het is belangrijk voor beleggers om op de hoogte te blijven van zowel bedrijfsspecifiek als algemeen marktnieuws.

Waarschuwing voor tegenwinden voor de marge

Analist Frederick Wild van zakenbank Jefferies heeft gewaarschuwd dat de resultaten van Ahold Delhaize in het derde kwartaal mogelijk onder druk hebben gestaan. Dit zou met name het geval zijn geweest in de VS, waar het bedrijf te maken heeft gehad met verschillende 'tegenwinden voor de marge'. Dit soort tegenwinden kan onder meer bestaan uit hogere kosten, lagere prijzen of andere factoren die de winstgevendheid kunnen aantasten.

Zakenbank Jefferies onderhoudt een 'Houden' advies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 28,50 euro. Dit suggereert dat de bank gelooft dat het aandeel op dit moment correct is geprijsd. Het koersdoel is het prijsniveau waarvan de bank gelooft dat het aandeel in de toekomst naar toe zou moeten bewegen, op basis van hun analyse van het bedrijf en de marktomstandigheden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.