70% van Ethereum in handen van lange-termijn investeerders: Een blik op de stabiliteit

HHenk 28 december 2023 07:02

In de maand december hield de Ethereum (ETH) koers de gemoederen niet echt bezig. Toch bleek er een historische mijlpaal te zijn bereikt: 70% van de Ethereum-voorraad bleek in handen te zijn van de zogenaamde lange-termijn HODLers. Wat betekent dit voor de stabiliteit van de cryptomarkt?

Groei in lange-termijn HODLers

Ondanks een vrij rustige decembermaand voor de Ethereum (ETH) koers, is er een opmerkelijke ontwikkeling aan de gang: een historisch hoog aantal lange-termijn HODLers heeft geïnvesteerd in Ethereum. Volgens gegevens van IntoTheBlock, een blockchain-analyseplatform, beheerst deze groep nu meer dan 70% van de totale Ethereum-voorraad. Dit zou kunnen duiden op een toenemende stabiliteit in de cryptomarkt en het vertrouwen van investeerders in de toekomstige waarde van Ethereum.

HODLers verminderen verkoopdruk

Statistieken bevestigen dat hoe langer investeerders hun munten vasthouden, hoe minder waarschijnlijk het is dat ze verkopen. Dit gedrag is kenmerkend voor de zogeheten HODLers, die bekend staan om hun terughoudendheid om te verkopen, ongeacht de marktomstandigheden. Of het nu periodes van sterke koersstijgingen of aanzienlijke dalingen zijn, deze groep kan helpen de verkoopdruk op de markt te verminderen en stabiliteit te bieden.

Verwachting van verdere waardestijging

Het is interessant om te zien dat veel van de huidige lange-termijn investeerders hun Ethereum-voorraad hebben aangeschaft tijdens de bear markt van een jaar geleden, na de crash van de crypto-exchange FTX. Ondanks de substantiële winsten gerealiseerd in het afgelopen jaar, lijkt deze groep niet geïnteresseerd in het verkopen van hun bezit. Dit geeft aan dat zij een verdere waardestijging van Ethereum in de toekomst verwachten.

Arthur Hayes, mede-oprichter van de crypto-exchange BitMEX, voorspelt dat Ethereum (ETH) in de nabije toekomst aanzienlijk in waarde kan stijgen, mogelijk tot $5.000. Hayes, die eerder nauwkeurige voorspellingen deed zoals de Solana koers van $100, heeft recentelijk een groot deel van zijn Solana (SOL) tokens verkocht om meer Ethereum te kopen. Dit zou een mogelijke trendverandering in de cryptomarkt kunnen aangeven en het vertrouwen in Ethereum als waardevolle investering versterken.

Voor diegenen die erover denken om de cryptowereld te betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto te kopen, biedt Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, een exclusieve deal in december. Nieuwe klanten die zich aanmelden via Newsbit ontvangen een welkomstbonus van 20 euro en betalen geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.